Readberry Image

Tervetuloa lukemaan käsin poimittua laatulukemista, joka kulkee aina mukanasi. Readberryn sähkökirjoja ja artikkeleita luet yhtä hyvin älypuhelimella kuin anoppilan PC:llä. Kokeile vaikka!

Image

Jaakko Tapaninen

Helvetin heimo

Jaakko Tapaninen - Helvetin heimo

”Meidän eräs avustaja tunsi näitä kundeja, ja sitä kautta meille tarjoutui mahdollisuus mennä heidän päämajaansa tekemään haastattelua ja katsomaan miten he elävät”, päätoimittaja Jaakko Tapaninen kertoo Helvetin enkelit -jutustaan. Kyseessä oli Tapanisen mukaan klassinen aikakauslehtijuttu, jossa mennään paikan päälle ja taustoitetaan ajankohtainen ilmiö. Toki aiheessa oli ylimääräistä imua, eikä vähiten Hunter S. Thompsonin hienon Hells Angels -kirjan takia. Mutta miksi Tapaninen halusi tehdä juuri tämän jutun? Eihän hänellä ja Helvetin enkeleillä ollut kertakaikkiaan mitään yhteistä. Vastaukseksi Tapaninen lainaa Tom Wolfea: Jos menet tapaamaan surffaajia, pukeudu valkoiseen pukuun.

”Kun näytät haastateltavien silmissä siltä, että olet laskeutunut kuusta, he avautuvat sinulle paremmin kuin että yrittäisit olla niiden kaveri. Mähän olin sellainen ihminen, joita ne syö aamupalaksi. Toisaalta, mulla ei ollut tarvetta esittää niille yhtään mitään.”

Mikko Numminen

(Image 3/1996)

Image on aikakauslehti vailla vertaa. Joka kuukausi lehti tarttuu tärkeimpiin puheenaiheisiin, kiinnostavimpiin ihmisiin ja yllättävimpiin ideoihin. image.fi

Lue myös muut Imagen jutut.

Eikö lukunäkymä toimi? Täältä saat neuvoja.

Esikatselu Kaikki tämän genren kirjat Kaikki kirjat