Readberry Image

Tervetuloa lukemaan käsin poimittua laatulukemista, joka kulkee aina mukanasi. Readberryn sähkökirjoja ja artikkeleita luet yhtä hyvin älypuhelimella kuin anoppilan PC:llä. Kokeile vaikka!

Image

Virpi Suutari

Roskien kuningas

Virpi Suutari - Roskien kuningas

Artikkelin aihe – henkilökuva roskisdyykkari Cari Huovisesta – tuli valokuvaaja Henrik Dunckerilta, joka vinkkasi siitä kirjoittaaja, dokumentaristi Virpi Suutaria. Suutari uskoo, että Huovisella oli vahva henkilökohtainen motiivi jutun tekoon; läsnä oli ajatus, että jotain piti muuttua, ja muutokselle tarvittiin tukea.

”Aina kun juttuja tehdään, sekä kohteella että tekijällä on jutun teolle sekä ilmeisiä että salattuja, hyvin henkilökohtaisia motiiveja. Mulla itselläni oli ollut sinä syksynä kohdun ulkopuolinen raskaus, ja itsestä tuntui henkilökohtaisesti tärkeältä ja lohdulliselta viettää Carin kanssa aikaa”, Suutari kertoo.

Runsas vuosi artikkelin ilmestymisen jälkeen Imagessa oli jatkojuttu, jossa kerrottiin Huovisen löytäneen elämänsä naisen ja saaneen kodin. Nyt, vuosikymmen myöhemmin, Huovinen on rakennusalan yrittäjä, raitis ja uskossa. Onnellinen mies – ja kahden pienen lapsen isä, poika on neljän, tyttö täyttää juuri vuoden. Kun puhelin soi, hän oli juuri kirjoittamassa tälle onnittelurunoa.

Huovinen kertoo nauttivansa hyvästä ruoasta. Kaupassa hän ei katso hintalappuja. ”Ihmiselle, joka on taistellut hiiren kanssa ruokapalasta, on ihan sama, mitä ruoka maksaa. Enää raha ei mene muihin asioihin. Pidin aikanaan koruista, mutta nyt vaimo on kruununi. En lakkaa ylistämästä häntä.”

Mikko Numminen

(Image 9/1998)

Image on aikakauslehti vailla vertaa. Joka kuukausi lehti tarttuu tärkeimpiin puheenaiheisiin, kiinnostavimpiin ihmisiin ja yllättävimpiin ideoihin. image.fi

Lue myös muut Imagen jutut.

Eikö lukunäkymä toimi? Täältä saat neuvoja.

Esikatselu Kaikki tämän genren kirjat Kaikki kirjat