Readberry Image

Tervetuloa lukemaan käsin poimittua laatulukemista, joka kulkee aina mukanasi. Readberryn sähkökirjoja ja artikkeleita luet yhtä hyvin älypuhelimella kuin anoppilan PC:llä. Kokeile vaikka!

Image

Panu Räty

Liskokuningas

Panu Räty - Liskokuningas

Artikkelin tekeminen muotoilija Stefan Lindforsista alkoi poikkeuksellisesti: Panu Räty ja Jaakko Tapaninen lounastivat Lindforsin ja hänen silloisen vaimonsa luona. Juttua tehtiin juurta jaksaen, koska aihe oli juuri Imagea: muotoilun kentälle tyhjästä ilmaantunut mies, joka piti itseään rocktähtenä ja käyttäytyi sen mukaisesti. Moista ei ollut aiemmin Suomessa nähty.

Rädyn ensimmäinen iso henkilökuva Imagessa oli ilmestynyt muutamaa numeroa aiemmin. Kriitikko Seppo Heikinheimosta kirjoittamassaan jutussa Räty luonnehti pelätyn kulttuuritoimittajan hampaita pieniksi ja naskalimaisiksi. Heikinheimo luki jutun työversion etukäteen ja kommentoi sitä lähettämällä Imagen toimitukseen kipsivaloksen puruvärkistään. ”Ne olivat pitkään tietokoneeni päällä muistutuksena siitä, että kaikkien havaintojen tulee olla tarkkoja, jopa yksittäisten sanojen kohdalla”, Panu Räty kertoo.

Mikko Numminen

(Image 1/1993)

Image on aikakauslehti vailla vertaa. Joka kuukausi lehti tarttuu tärkeimpiin puheenaiheisiin, kiinnostavimpiin ihmisiin ja yllättävimpiin ideoihin. image.fi

Lue myös muut Imagen jutut.

Eikö lukunäkymä toimi? Täältä saat neuvoja.

Esikatselu Kaikki tämän genren kirjat Kaikki kirjat