Readberry Image

Tervetuloa lukemaan käsin poimittua laatulukemista, joka kulkee aina mukanasi. Readberryn sähkökirjoja ja artikkeleita luet yhtä hyvin älypuhelimella kuin anoppilan PC:llä. Kokeile vaikka!

Image

Kreetta Onkeli

Seksiö

Kreetta Onkeli - Seksiö

Tunnustukselliset, henkilökohtaiset tekstit aroista aiheista ovat olleet tunnusomaisia Imagelle. Esimerkiksi Harri Sirolan kirjoitus masennuksesta ja Heikki Hiilamon teksti psykoanalyysistä tekivät – feminististä slogania käyttäen – henkilökohtaisesta poliittista. Kirjailija Kreetta Onkeli oli aiemmin kirjoittanut Imageen tekstin esikoiskirjansa Ilonen talo tuomasta menestyksestä ja ahdistuksesta. Seksiaihe tarjosi tuolloin itseään monessa muodossa: Onkeli kertoo törmänneensä Helsingissä pervertikkoihin. Hän oli tavannut ystävänsä kirjaprojektin kautta prostituoituja. Finlandia-palkintoraati tuntui suosivan romaaneja, joissa käsiteltiin homo- ja lesbo-identiteettiä. Levottomat-elokuvasta kohkattiin mediassa. ”Tämä kaikki vaivasi minua, estynyttä maalaistyttöä. Juttelin asiasta Marjaana Toimisen kanssa, ja hän pyysi minua kirjoittamaan aiheesta. Sain itse valita vapaasti näkökulman. Minulla oli Imagen toimituksessa työhuone. Liimasin oveen lapun, jossa luki Seksiö. Kai siellä oltiin kmumempaakin luettu. Raoul oikein kiitti tekstistä – oli kai samaistunut siihen.”

Mikko Numminen

(Image 4/1999)

Image on aikakauslehti vailla vertaa. Joka kuukausi lehti tarttuu tärkeimpiin puheenaiheisiin, kiinnostavimpiin ihmisiin ja yllättävimpiin ideoihin. image.fi

Lue myös muut Imagen jutut.

Eikö lukunäkymä toimi? Täältä saat neuvoja.

Esikatselu Kaikki tämän genren kirjat Kaikki kirjat