Readberry Image

Tervetuloa lukemaan käsin poimittua laatulukemista, joka kulkee aina mukanasi. Readberryn sähkökirjoja ja artikkeleita luet yhtä hyvin älypuhelimella kuin anoppilan PC:llä. Kokeile vaikka!

Image

Ruben Stiller

Poliittiset ja seksuaaliset perversiot

Ruben Stiller - Poliittiset ja seksuaaliset perversiot

Imagen ainoa missio oli pyrkiä puhumaan asioista vapaasti, muistelee Ruben Stiller. Se pyrki etsimään vaiettuja pisteitä ja tabuja. Elokuvatarkastamon puheenjohtajan Jerker A. Erikssonin haastattelu ilmestyi ensimmäisessä Imagessa – ja joutui heti toimituksen oman sensuurin kohteeksi: ensimmäistä juttuversiota pidettiin aivan liian kilttinä.  Stiller lähti haastattelemaan pornon Pinochetia mutta törmäsikin mukavaan mieheen. ”En usko, että missään muualla maailmassa on ollut parempaa sensoria kuin Jerker Eriksson.”

Vuonna 1993 Radiomafian juontajana työskennellyt Stiller sai potkut kutsuttuaan radiojohtaja Tapio Siikalaa kökkötraktoriksi ja uhmattuaan saamaansa hyllytystä. ”Se on tyypillinen esimerkki siitä, että usein sensuuri tekee itsensä naurettavaksi. Mutta nykyisin sensuuria ei meinaa löytyä ollenkaan. Kuinka nyt voi nousta journalismin sankariksi?”

Mikko Numminen

(Image 1/1985)

Image on aikakauslehti vailla vertaa. Joka kuukausi lehti tarttuu tärkeimpiin puheenaiheisiin, kiinnostavimpiin ihmisiin ja yllättävimpiin ideoihin. image.fi

Lue myös muut Imagen jutut.

Eikö lukunäkymä toimi? Täältä saat neuvoja.

Esikatselu Kaikki tämän genren kirjat Kaikki kirjat