Readberry Image

Tervetuloa lukemaan käsin poimittua laatulukemista, joka kulkee aina mukanasi. Readberryn sähkökirjoja ja artikkeleita luet yhtä hyvin älypuhelimella kuin anoppilan PC:llä. Kokeile vaikka!

Image

Tommi Nieminen

Kauas pilvet karkaavat

Tommi Nieminen - Kauas pilvet karkaavat

Tommi Niemisen artikkeli turvapaikanhakijoista on esimerkki Imagen tavasta käsitellä yhteiskunnallisesti kovaa aihetta inhimillisestä ja omintakeisesta näkökulmasta. ”Alkuperäinen ajatus oli napata turvapaikanhakijaperhe lentoasemalta ja seurata sitä koko hakuprosessi läpi siihen saakka, kun se heitetään ulos, mutta se osoittautui vielä monimutkaisemmaksi kuin olisi luullut”, Nieminen kertoo. Jutulle löydettiin päähenkilöt, mutta sen keskiöön nousi Helsingin tutkintavankilaan Katajanokalle perustettu säilöönottoyksikkö. Se oli täysin vankilanomainen laitos, huolimatta siellä järjestetystä jokaviikkoisesta bingoillasta, jonka palkintona oli kahvipaketti. ”Siitä sai suhteellisen traagisen metaforan jutulle. Aiheessa olevaa mustaa komiikkaa oli vaikea välttää.”

Mikko Numminen

(Image 5–6/2004)

Image on aikakauslehti vailla vertaa. Joka kuukausi lehti tarttuu tärkeimpiin puheenaiheisiin, kiinnostavimpiin ihmisiin ja yllättävimpiin ideoihin. image.fi

Lue myös muut Imagen jutut.

Eikö lukunäkymä toimi? Täältä saat neuvoja.

Esikatselu Kaikki tämän genren kirjat Kaikki kirjat