Readberry Image

Tervetuloa lukemaan käsin poimittua laatulukemista, joka kulkee aina mukanasi. Readberryn sähkökirjoja ja artikkeleita luet yhtä hyvin älypuhelimella kuin anoppilan PC:llä. Kokeile vaikka!

Image

Riku Korhonen

Pitkä kuiva kausi

Riku Korhonen - Pitkä kuiva kausi

Imagen avustajakuntaan on perinteisesti kuulunut eturivin kirjailijoita. Viime vuosina lehteen ovat kirjoittaneet Riku Korhosen lisäksi muun muassa Juha Itkonen, Miina Supinen, Riikka Pulkkinen, Tomi Kontio ja Antti Nylén. Kun Image lähestyi Riku Korhosta, hän tarjosi aiheeksi suomalaisen miehen itkua. Näkökulmaksi tarkentui kirjailijan oma itku, tai paremmin sen puute.

”On aina kynnys kirjoittaa henkilökohtaista, koska siihen on vaikea suhtautua tosissaan, ja tekstistä tulee helposti falski”, Korhonen pohtii. Hän arvelee että yksittäisistä teksteistä juuri tämä on poikinut eniten palautetta. Sitä tulee yhä, yli vuosi lehden ilmestymisen jälkeen, ja mikä harvinaista, kommentit ovat olleet yksinomaan myönteisiä.

”Kirjan kohdalla joutuu tekemään pimeässä töitä, kun ei ole tarkkaa kuvaa lukijasta. Imagessa on tietynlainen lukijakunta, mikä tuntuu helpottavalta. Toisin kuin vaikkapa Hesarin kolumneissa, kirosanoja ei tarvitse varoa”, Korhonen toteaa.

Mikko Numminen

(Image 6–7/2009)

Image on aikakauslehti vailla vertaa. Joka kuukausi lehti tarttuu tärkeimpiin puheenaiheisiin, kiinnostavimpiin ihmisiin ja yllättävimpiin ideoihin. image.fi

Lue myös muut Imagen jutut.

Eikö lukunäkymä toimi? Täältä saat neuvoja.

Esikatselu Kaikki tämän genren kirjat Kaikki kirjat