Readberry Image

Tervetuloa lukemaan käsin poimittua laatulukemista, joka kulkee aina mukanasi. Readberryn sähkökirjoja ja artikkeleita luet yhtä hyvin älypuhelimella kuin anoppilan PC:llä. Kokeile vaikka!

Image

Samuli Knuuti ja Katja Lindroos

Kuka kutisti tuopin

Samuli Knuuti ja Katja Lindroos - Kuka kutisti tuopin

”Samuli keksi aiheen ihan äkisti toimituspalaverissa. Sanoin muistaakseni, että tällaisten juttujen vuoksi Image on minusta olemassa”, Katja Lindroos muistelee juttua, jossa pyritään selvittämään, ketä on kiittäminen 0,4 litran tuopista. ”Minä olin His Girl Friday eli tein tutkimuksen, Samuli teki siitä taidetta.”

”Koska inhoan oikeata journalistista työtä, ihmisille soittelua puskista ja asioiden ottamista selville, tuo on juuri sellainen idea, jonka esitän vain jos minun itseni ei tarvitse tehdä työn likaista puolta”, Samuli Knuuti kertoo.

Knuuti ja Lindroos ovat molemmat Imagen pitkän linjan tekijöitä ja edelleen säännöllisiä avustajia. Knuutin ominta aluetta on pop-kulttuuri ja kirjallisuus, Lindroosin design ja ajan ilmiöt kaikkinensa. Kummaltakin olisi voinut ottaa tähän kokoelmaan perinteisemmän jutun, mutta se ei olisi ollut yhtä hauska valinta.

”Mutta tämähän on vakava asia”, Lindroos kommentoi. ”Maailmassa on virhe: tuoppi on liian pieni!”

Mikko Numminen

(Image 4/2002)

Image on aikakauslehti vailla vertaa. Joka kuukausi lehti tarttuu tärkeimpiin puheenaiheisiin, kiinnostavimpiin ihmisiin ja yllättävimpiin ideoihin. image.fi

Lue myös muut Imagen jutut.

Eikö lukunäkymä toimi? Täältä saat neuvoja.

Esikatselu Kaikki tämän genren kirjat Kaikki kirjat