Readberry Image

Tervetuloa lukemaan käsin poimittua laatulukemista, joka kulkee aina mukanasi. Readberryn sähkökirjoja ja artikkeleita luet yhtä hyvin älypuhelimella kuin anoppilan PC:llä. Kokeile vaikka!

Image

Anna-Leena Härkönen

Valokynää pimeyteemme

Anna-Leena Härkönen - Valokynää pimeyteemme

Anna-Leena Härkösen pitkä kolumnistiura Imagessa alkoi, kun hän näytti ystävälleen Jaakko Tapaniselle pitkän tekstin siitä, mikä kaikki ottaa häntä päähän ja kysyi, sopisiko se Imageen. Tapanisen mukaan teksti oli kurkistus valveutuneen ihmisen alitajuntaan ja hän pyysi sen ilmestymisen jälkeen 1996 Härköstä kolumnistiksi.

”Pidin Imagea eliitin lehtenä, mutta toisaalta mulle oli alusta saakka selvää, että siellä sai roiskia ja kirjoittaa semmoista, mitä muualle ei kehtaa eikä voi. Halusin särkeä myös kuvaa, että kirjailijat ovat vakavia ja syvällisiä koko ajan.”

Tämän kirjan tekstit on julkaistu siinä muodossa kuin ne alun perin ilmestyivät Imagessa. Härkösen kolumneita on myöhemmin koottu kirjoiksi, ja hän on sittemmin muuttanut kolumnin loppulauseen mielestään osuvammaksi: ”Turpaan vetämisen kestävää huulipunaa ei koskaan keksitä.”

Mikko Numminen

(Image 7/1997)

Image on aikakauslehti vailla vertaa. Joka kuukausi lehti tarttuu tärkeimpiin puheenaiheisiin, kiinnostavimpiin ihmisiin ja yllättävimpiin ideoihin. image.fi

Lue myös muut Imagen jutut.

Eikö lukunäkymä toimi? Täältä saat neuvoja.

Esikatselu Kaikki tämän genren kirjat Kaikki kirjat