Readberry Image

Tervetuloa lukemaan käsin poimittua laatulukemista, joka kulkee aina mukanasi. Readberryn sähkökirjoja ja artikkeleita luet yhtä hyvin älypuhelimella kuin anoppilan PC:llä. Kokeile vaikka!

Image

Iina Alanko, Heikki Hiilamo ja Marjaana Toiminen

Saalistaja

Iina Alanko, Heikki Hiilamo ja Marjaana Toiminen - Saalistaja

”Jari Sarasvuo ei tuohon aikaan antanut juuri minkäänlaisia henkilöhaastatteluja, koska tekijöillä oli hänen mukaansa ’ennakkoasenne’ häntä kohtaan. Kun jututin häntä aikani, hän suostui lopulta tapaamaan minut”, toimittaja Iina Alanko kertoo. Tapaamisen jälkeen haastattelu onnistui. Alanko jututti Sarasvuota 4–5 kertaa: kotona, työpaikalla ja erilaisissa tilaisuuksissa. ”Uskon, että hän oikeasti avautui, oli rehellinen ja luotti minuun. Hän väitti muun muassa, että olin ensimmäinen toimittaja, jonka hän kutsui kotiinsa.”

Lehtijuttu oli ryhmätyötä. Päätoimittaja Marjaana Toiminen teki taustatyötä, joka liittyi Sarasvuohon henkilönä, ja tutkiva journalisti Heikki Hiilamo perehtyi talouspuoleen. Rakennetta mietittiin porukalla, ja juttua hiottiin pitkään.

”Kun juttu oli valmis ja minut lähetettiin se Sarasvuolla luetuttamaan, hän raivostui aluksi. Mutta kun aikamme taas istuttiin ja puhuttiin, hän lopulta vaati vain yhden pienen asiavirheen korjausta.”

Mikko Numminen

(Image 3/1999)

Image on aikakauslehti vailla vertaa. Joka kuukausi lehti tarttuu tärkeimpiin puheenaiheisiin, kiinnostavimpiin ihmisiin ja yllättävimpiin ideoihin. image.fi

Lue myös muut Imagen jutut.

Eikö lukunäkymä toimi? Täältä saat neuvoja.

Esikatselu Kaikki tämän genren kirjat Kaikki kirjat